Het laatste advies over het verkrijgen van een praktische rijexamenafspraak in Groot-Brittannië

 

Testsloten voor het rijden zijn ernstig beperkt

Het boeken van een rijexamen lijkt op dit moment een bijzonder lastig proces.

 

Leerlingbestuurders werden geconfronteerd met twee weken van chaos toen de boekingsservice van de Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA) werd overweldigd en vervolgens meerdere keren werd gesloten toen honderdduizenden kandidaten probeerden hun praktische rijexamen te boeken. theorie examen 1 dag met spoed cursus.

 

Nadat 400.000 tests waren geannuleerd vanwege lockdown, heeft de DVSA te maken gehad met een enorme achterstand van hoopvolle leerlingen en tegelijkertijd het aantal examinatoren en tests te moeten verminderen vanwege beperkingen in verband met het coronavirus.

 

Honderdduizenden leerlingen hebben moeite om een ​​praktische rijexamen te boeken

Honderdduizenden leerlingen hebben moeite om een ​​praktische rijexamen te boeken. Weg met groene streep regels voor de nieuwe weg.

 

Het heeft geleid tot zware kritiek voor de DVSA en tot frustratie omdat honderdduizenden leerlingen moeite hadden om hun praktische rijexamen te boeken.

 

 

Hoe een rijexamen te boeken

 

Om een ​​praktische rijexamen te boeken, moet u het online DVSA-systeem gebruiken.

 

Je hebt je rijbewijsnummer, een creditcard of betaalpas nodig om de vergoeding van £ 62 te betalen en het persoonlijke referentienummer van je rij-instructeur als je wilt controleren of ze beschikbaar zijn. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van een geldig certificaat voor het theorie examen, dat automatisch wordt gecontroleerd.

 

Het systeem is momenteel erg druk en binnen een uur nadat de meest recente ruimtes beschikbaar kwamen, stonden meer dan 180.000 mensen in een online wachtrij om een ​​plek te beveiligen, dus verwacht een aanzienlijke wachttijd om een ​​afspraak te maken.

 

Bestuurders hebben een nieuwe verlenging van de deadline voor de verlenging van de licentie verleend

Wanneer moet u een rijexamen boeken?

Eerder maakte de DVSA afspraken pas zes weken van tevoren bekend. Op 14 september bracht het echter 375.000 extra testslots uit die de periode van oktober tot eind januari 2021 beslaan.

 

De nieuwe tranche van benoemingen biedt slots voor studenten in Engeland, Schotland en Wales, met heropening van Schotse testcentra op 14 september, drie weken na die in Wales en twee maanden na Engeland.

 

De DVSA heeft gezegd dat het systeem elke dag van 8 uur ‘s ochtends tot middernacht opengaat totdat alle ruimtes zijn gevuld.

 

Controleer de beschikbaarheid bij uw plaatselijke testcentrum

Om leerlingen te helpen een afspraak te vinden wanneer het systeem weer live gaat, heeft de DVSA een volgservice gelanceerd. Hier kunt u de beschikbaarheid controleren bij uw plaatselijke testcentrum en bij andere in de buurt. De service wordt elke 30 minuten bijgewerkt wanneer afspraken worden geclaimd.

 

Het boekingssysteem laat u echter niet uw voorkeurstestcentrum selecteren voordat u het proces start, dus u moet de lijst bekijken en uw centrum kiezen zodra u toegang heeft tot het boekingssysteem.

 

Wat te doen als uw theorie-examen bijna afloopt?

Een van de domino-effecten van lockdown is geweest voor chauffeurs van wie het certificaat voor het theoretische testpasje verloopt of al is verlopen.

 

Theorietoets slagen blijven twee jaar geldig, maar als die van jou is verlopen of binnenkort vervalt voordat je een praktijktoets kunt boeken, moet je deze opnieuw doen.

 

De DVSA heeft gezegd dat studenten geen verlenging van hun theorie-examen krijgen en zonder een geldig theorie-examencertificaat kun je je praktijktest niet boeken