Klaar om van die vervelende creditcardschuld af te komen die boven je hoofd hangt? Ben je het zat om je zorgen te maken over terugbetalingen, te late vergoedingen en het gestaag groeiende saldo op je afschrift elke maand?

Dat is geweldig, maar we zullen het niet bedekken: het betalen van een oplopend creditcard-saldo is niet eenvoudig. Het zal waarschijnlijk veel tijd en moeite kosten voordat u volledig schuldenvrij bent. Laat u daar echter niet door afschrikken – we garanderen dat schuldvrij zijn uiteindelijk de moeite waard zal zijn.

En om het u wat gemakkelijker te maken, hebben we de belangrijkste stappen uiteengezet die u moet volgen om uw creditcardschuld af te betalen:

1. Stel je doel.

Ga eerst zitten en bereken hoeveel schulden u precies heeft. Als u meerdere mastercard creditcards heeft om mee om te gaan, geeft u er prioriteit aan in welke termen u eerst moet worden afbetaald. Dan kun je jezelf een doel stellen, waardoor je gemotiveerd blijft en je een duidelijk idee krijgt van wat je nastreeft.

2. Berg je plastic op.

Hier is de waarheid: het wordt een miljoen keer moeilijker om schulden af te betalen als u nog steeds op uw creditcards uitgeeft. Dus als u eenmaal bent begonnen met het afbetalen van uw schuld, zorg er dan voor dat u de kaarten uit uw portemonnee haalt en ze ergens opbergt, zodat u niet in de verleiding komt om ze te gebruiken.

3. Maak een budget.

Nu u zich ertoe heeft verbonden uw schuld af te betalen, is een luchtdicht budget belangrijker dan ooit. Begin met het berekenen van uw maandelijks inkomen en identificeer vervolgens al uw noodzakelijke uitgaven, zoals huur, boodschappen, nutsvoorzieningen of benzine. Leg eerst geld voor deze dingen opzij – het zal je niet helpen om een grote terugbetaling op je creditcard te doen, alleen om te ontdekken dat je dezelfde kaart moet gebruiken om je huur te betalen!

Zodra u geld heeft gereserveerd voor de essentiële zaken, wijst u de rest van uw budget toe aan het aflossen van uw schuld. Uw sociale leven kan een tijdje lijden als u uw begrotingsgordel strakker maakt, maar bedenk eens hoe goed het voelt om schuldenvrij te zijn!