De meeste klanten kiezen ervoor om een gebruikte auto te kopen bij een concessiehouder in plaats van privé. De wetenschap dat hun aankoop zal worden ondersteund door een dealer, dat het voertuig mechanisch is geïnspecteerd en gereviseerd en dat in veel gevallen aanvullende garanties zijn opgenomen of aangeboden; geeft de klant veel meer gemoedsrust, wetende dat alle onbekende zaken die verband houden met het privé kopen van een voertuig zijn aangepakt.

Dus nu u hebt besloten om een gebruikte auto, SUV of vrachtwagen bij een dealer te kopen, hoe vindt u dan de juiste auto en krijgt u een goede deal?

1. Onderzoek

Doe je onderzoek naar de auto of vrachtwagen waarin je geïnteresseerd bent. Bekijk wat alternatieve voertuigen zijn die je misschien ook wilt overwegen. Lees alle consumentenrapporten, webrecensies en vergelijkingen van autobladen enz. Van het voertuig of de voertuigen die u overweegt. Bepaal welke dealers de beste prijzen en waarde hebben voor het voertuig dat u zoekt.

Er zijn talloze online portals waar u kunt zoeken om te bepalen welke dealers het exacte voertuig hebben waarnaar u kijkt en tegen welke prijs. In Canada, trader.ca, Kijiji.ca , en Craigslist zijn enkele van de meest populaire sites; maar u kunt meestal gewoon het type voertuig dat u zoekt, samen met een geografische identificatie, Google. Daarmee zou u moeten vinden wat u zoekt –  namelijk “2015 Honda Civic Calgary te koop”.

 

2. Onderzoek

Onderzoek het voertuig grondig – Kijk naar meer dan alleen de prijs. Wat is de kilometerstand en geschiedenis van het voertuig? Heeft de auto een ongeval gehad? Een voertuig dat een ongeluk heeft gehad, is niet per se een slechte zaak. Mits het goed is vastgemaakt, kan het een geweldige deal blijken te zijn. U kunt het waarschijnlijk voor minder kopen dan andere vergelijkbare voertuigen die geen ongeval hebben gehad. Waar komt het voertuig vandaan? Hoeveel vorige eigenaren? U kunt dat via het kenteken achterhalen. De meeste goede dealers zullen een kopie of een link naar het RDW-rapport op hun website plaatsen, die u al deze informatie zal geven, zoals schade check

 

3. Onderhoudshistorie

Kijk naar de onderhoudshistorie. Heeft de vorige eigenaar het regelmatig onderhouden?

Welke revisie heeft de dealer gedaan? Nogmaals, betere dealers zullen u een kopie van de volledige onderhoudsgeschiedenis van de voertuigen bezorgen, samen met een kopie van de revisie die ze hebben voltooid toen ze het voertuig kochten.