Maak gebruik van een speciale hardware voor het uitvoeren van uw Bitcoin-transacties. U kunt een speciale USB-sleutel gebruiken om gegevens van uw online computer naar uw offline computer te verplaatsen. Dit is om de blootstelling aan potentiële virussen te minimaliseren. Het zou ook helpen als u uw offline computer uitsluitend voor uw offline portemonnee besteedt. Dit zal ook helpen de potentiële blootstelling aan virussen en webhackers te minimaliseren.

Gebruik Linux op online en offline computers

De beste manier om gegevens tussen online en offline computers te verplaatsen, is door gebruik te maken van een USB-stick. Dit is ook voor uw Bitcoin-beveiliging en veiligheid. Linux heeft de beste reputatie om alle op USB gebaseerde aanvallen te weerstaan, dus kies dit als de USB-drive voor het overzetten van Bitcoin-gerelateerde transacties van online naar offline computers. Natuurlijk moet je eerst nagaan of de exchange die je wilt gebruiken betrouwbaar is. Zoek bijvoorbeeld naar recencies om te zien of exchanges zoals kraken betrouwbaar zijn.

Houd een zeer veilige externe back-up

Als uw computer per ongeluk verloren raakt of wordt gestolen, of misschien is deze vernietigd en uw harde schijf werkt niet, dan heeft u geen toegang meer tot uw portemonnee en vooral de Bitcoins die op de portemonnee zitten. Dit is de reden waarom Bitcoin-experts u zouden aanraden om elders een back-up van uw Bitcoin-portemonnee te maken. Een van de handigste Bitcoin-beveiligings- en veiligheidstips is om meerdere back-ups te maken die op verschillende locaties zijn opgeslagen.

Afhankelijk van het type portemonnee dat u gebruikt, kunt u mogelijk een back-up van uw portemonnee maken na elke transactie of direct na elke 100 transacties om deze up-to-date te houden met de nieuwste privésleutels die zijn gemaakt om toegang te krijgen tot uw Bitcoins.

Maak gebruik van een type 2 deterministische portemonnee

Het grootste voordeel van Type 2 Deterministic Wallet, een functie die te vinden is op zowel Armory als Electrum open source wallets, is dat het gebruik maakt van een seed om alle toekomstige privésleutels op een deterministische manier te produceren voor alle Bitcoins die je hebt ontvangen. Dit betekent dat u slechts één back-upserver hoeft te maken. Ga hier voor goedkoop bitcoin kopen.

De reden hiervoor is dat de back-up de seed heeft. Dus als u ooit per ongeluk uw portemonnee verliest, kunt u eenvoudig een nieuwe portemonnee maken met hetzelfde zaadje en uw verloren portemonnee wordt onmiddellijk opnieuw gemaakt met alle privésleutels en de Bitcoins die erin zaten.