Zodra je een plan vindt waarin je denkt geïnteresseerd te zijn, maak je er het beste van. Ga door het voordelenboekje. Wat zijn de tarieven voor de verschillende diensten? En heb je een speciale zorgverzekering voor gezinnen nodig?

  • Zo kan de polis bijvoorbeeld een röntgenfoto in een spoedzorgcentrum dekken, maar niet wanneer uw arts een röntgenfoto bestelt die in een apart labo moet worden gemaakt. Lees wat de polis dekt voor grote medische ingrepen zoals een bevalling.
  • De beste manier om een zorgverzekering af te sluiten is het beperken van ER- en spoedbezoeken. Ga in plaats daarvan naar uw dokter.
  • Bekijk alle medische rekeningen die u krijgt en betwist onmiddellijk alle fouten die zich voordoen. Vaak kan het een langdurig proces zijn, maar het is uw recht om ervoor te zorgen dat u correct wordt gefactureerd.

Controleer of het beleid uw dokter omvat

Sommige van de ziektekostenverzekeringen die u tijdens uw zoektocht tegenkomt, vereisen dat u alleen gebruik maakt van de artsen binnen hun netwerk. Maar wat als u een dokter heeft die u graag wilt blijven zien, en wat moet je precies doen voor een zorgverzekering voor baby’s? Het beste is om te controleren of uw arts is opgenomen in de polis die u overweegt.

  • Als uw arts geen deel uitmaakt van het netwerk, kunt u op zoek gaan naar een ander beleid waarin hij of zij is opgenomen. Maar als u het gezondheidsplan waar u naar kijkt echt goed vindt, dan kunt u een nieuwe arts uit het gezondheidsplan kiezen.
  • Voordat u zich vestigt op een nieuwe arts, controleert u hun geloofsbrieven online door hun beoordelingen te lezen. De American Medical Association (AMA) is een andere uitstekende bron van informatie als het gaat om artsen. Naast kwalificaties en ervaring zijn beschikbaarheid en locatie twee belangrijke factoren bij de keuze van de arts.
  • Informeer naar de openingstijden van de doktersfaciliteit. Mocht het nodig zijn, kunt u hulp krijgen door het telefoonnummer van de staatsboerderij te bellen?

Controleer de aanvullende diensten die worden aangeboden in het plan

De laatste tip over de keuze van een gezondheidsplan is om te kijken welke aanvullende diensten de polis dekt. Sommige gezondheidsplannen voorzien in extra diensten zoals counseling, medicijnrevalidatie, hospice, chiropractische zorg, experimentele behandelingen en alternatieve behandelingen.

  • Andere polissen bieden ook dekking in geval van psychische aandoeningen of voor mensen die thuisverpleging nodig hebben.
  • Er zijn polissen zoals langdurige zorg en verzekeringen voor levensbedreigende ziekten die u kunnen interesseren bij het beoordelen van de mogelijkheden van uw gezondheidsplan. Deze vormen een aanvullende ziektekostenverzekering.